Koristuspäeval kokku kogutud jäätmed viiakse jäätmejaamadesse nii kiiresti kui võimalik

Maailmakoristuspäeval koguti kokku hinnanguliselt üle 4500 kuupmeetri jäätmete ning paikades, kuhu polnud toodud konteinerit, ladustati loodusest välja toodud prügi hunnikusse. Need hunnikud likvideeritakse maaomanike poolt nii pea kui võimalik.

Mis kokku korjatud jäätmetest edasi saab?

Maailmakoristuspäeval kogutud jäätmed peavad jõudma jäätmekäitluskeskusesse. See, mis võimalik, suunatakse taaskasutusse või ümbertöötlusse, mis oli Maailmakoristuspäeva üks liigiti kogumise eesmärkidest.

Kuidas on organiseeritud jäätmete vedu jäätmejaamadesse?

Maailmakoristuspäeva algatatud koristuste puhul organiseerib jäätmete äraveo maaomanik. Kui aga koristaja registreeris omaalgatusliku talgu, ehk et lisas selle ise Maailmakoristuspäeva kaardile, tuleb korraldajal kogutud jäätmed ka ise jäätmejaama ära viia.

Millal prügihunnikud ära viiakse?

Jäätmete ära vedamise logistika on koristamisest mõnevõrra keerulisem ning aeganõudvam protsess. Loodetavasti viiakse enamus jäätmeid ära juba nädala jooksul, kuid kindlasti võib mõnede koristuspäeva punktide puhul jäätmete äraveoks kuluda veel mitmeid nädalaid. Maailmakoristuse tiim suhtleb aktiivselt koristuste korraldajate ja maaomanike/partneritega, et info koristuspunktidest jõuaks jäätmevedajateni võimalikult kiiresti ja täpselt. Jäätmete äraveo täpne aeg sõltub paljuski maaomaniku ehk Maailmakoristuspäeva partneri jäätmekäitlusega seotud lepingutest ja hankereeglitest. Oluline on see, et jäätmed on kogutud loodusest kindlatesse punktidesse, kust need on lihtsasti ära veetavad ning ei kujuta enam ohtu looduses liikujatele.

Kuhu saab prügi ise ära viia?

Kui korraldasid ise koristuse, palume jäätmed ka ise ära viia, sest sellistest kohtadest Maailmakoristuspäeva meeskond jäätmete äravedu ei korralda. Endale lähima jäätmejaama leiad hõlpsasti www.kuhuviia.ee veebilehelt.

Mida teha, kui nädalaid pärast Maailmakoristuspäeva on kogutud prügihunnikuid ikka veel alles?

Palun anna sellest teada, kirjuta e-posti aadressile info@maailmakoristus.ee ning saada võimalikult täpne prügihunniku asukoht (ideaalis geograafilised koordinaadid).

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga