Eestis on end talgutele registreerinud üle 43 000 inimese

Homme, 17. septembril toimuvale üleilmsele maailmakoristuspäevale on Eestis oma osalemisest teatanud üle 43 000 inimese, mida on juba pea 2000 võrra rohkem kui mullu kokku. Ligi 85 protsenti registreerunutest moodustavad kooliõpilased ja lasteaialapsed.

Oleme tänulikud õpetajatele ja huvijuhtidele, kes aastast aastasse lapsed ja noored koristuspäeva kaasavad. Nii mõnedki võtavad aja, et teemasse pikemalt süveneda, korraldades infotunde ja õppides sortimist ning taaskasutamist,” avaldab Eesti koristuspäeva eestvedaja Elike Saviorg. “Tänavusele koristusele on osalemisest teatanud ka varasemat rohkem ettevõtteid, mis kutsuvad talgutele töötajad ja oma kliendidki.”

Iga-aastase väikeprügi (suitsukoni ja pisiplasti) kõrval on Eesti koristuse tähelepanu keskpunktis sel aastal rannad ja veekogudeäärsed, metsad ja pargid. Nii kutsume osalejaid üles korraldama talguid eelkõige mere, jõe või järve ääres. Ent koristada võib seal, kus talgulisele mugav. 

Tänavu, pärast kaht koroona-aastat, on taas võimalus koristada üheskoos. Sestap toimub Eestis trobikond avalikke talguid, kuhu on oodatud kõik huvilised. Enamik neist on koondunud Tallinna. Näiteks toimuvad suured koristused Stroomi rannas, Nõmmel, Paldiskis ja Kalamajas. Kaks ettevõtet ja nende töötajad võtavad ette moonaladude korrastamise Astangul. On neidki, kes võtavad talguteks ette erilisemad paigad, nagu näiteks Kihnu, Abruka saar, Rummu karjäär, Naissaare.

Eestlaste algatatud maailmakoristuspäeva võrgustikku kuulub 164 riiki. Aktsioonis osalevaid riike on aga rohkem: mullu lausa 191. Koristuspäeva kureeritakse Eestist: kõnekeskus asub Tallinnas Telia HQ-s, kust tehakse otseülekandeid aktsioonidega üle maailma. 

Maailmakoristuspäevale on end võimalik registreerida ja tagasisidet jätta lehel https://www.maailmakoristus.ee

Eesti Maailmakoristuspäeva korraldamist toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus, Briti Nõukogu, Neste Eesti, Postimees, Telia, Tallink, Saku Õlletehas, Sky Media, Alma, Kommpomm.