Augusti viimasel neljapäeval tähistatakse kogu Läänemere piirkonnas Läänemere päeva ja sellega antakse avapauk ka kampaaniale “Save Our Sea”.

John Nurmineni Fondi algatatud iga-aastase Läänemere päeva eesmärk on julgustada inimesi nautima meile kõigile kuuluvat ainulaadset merd. Tegemist on suure pidupäevaga, kuid sellele eelneb ja järgneb aasta ringi käiv töö, et leida lahendusi meie mere heaolu ning seisukorra parandamiseks. Lisaks pidustustele on Läänemere päeva eesmärk süvendada teadlikkust mere mitmekesisusest, kultuurist ja ajaloost

Esimest korda tähistati Läänemere päeva 2019. aastal Soomes, kuid peagi tutvustati seda ühispäevana ka Eestis ja Rootsis. Juba neljandal aastal võttis pidustustest osa üle 250 partneri kõikvõimalikest organisatsioonidest, omavalitsustest, ettevõtetest, ühingutest, teadusasutustest, muuseumidest, koolidest ning restoranidest, kes korraldasid üritusi nii suurematele massidele kui ka väiksematele seltskondadele.

Tänavu saab Läänemere päevaga alguse ka Tallinna ja Helsingi ühiskampaania “Save Our Sea”, mille käigus püütakse Läänemere keskkonna ning roheliste linnade heaks veelgi rohkem ära teha. Seega on loomulik, et ka tänavuse Läänemere päeva veedame koos koristades, et meie rannikud ja seeläbi ka ühine meri oleks puhtam ning saaks sõna otseses mõttes kergemini hingata.

Kutsume kõiki, nii üksikisikuid kui organisatsioone, osalema Läänemere päeval ja kampaanias “Save Our Sea”, korraldama erinevaid temaatilisi tegevusi ning osalema koristustalgutel. Vaata lähemalt www.laanemerepaev.ee, anna oma ideedest teada ja tähistame 31. augustil koos Läänemere päeva!

Eestis korraldab ja koordineerib Läänemere päeva Soome Instituut koos Soome saatkonnaga.