Maailmakoristus tuleb taas – 19. september 2020

Meil on hea meel öelda, et maailmakoristus toimub ka sellel aastal – 19. septembril ja taas vähemalt 180-s riigis. Tegu on maailma ajaloo suurima kodanikualgatusega, mis on alguse saanud Eestist ja mida juhitakse 19. septembril siitsamast Eestist.
Üheskoos sai eelmisel aastal toimuma midagi erakordset – 20 miljonit inimest 180 riigis tulid eestlaste üleskutsel kodudest välja ja koristasid maailma puhtamaks. Eestis osales ligi 29 tuhat inimest. Me tegime Eesti mitte ainult puhtamaks, vaid ka suuremaks kui ei kunagi varem.
Tänavu soovime Eestis tähelepanu pöörata eelkõige hajusalt paiknevale väikesele ja nähtamatule prügile. Kui vaatame hoolikalt ringi, siis leiame prügi mitte ainult loodusest, vaid kõikjalt enda ümber – suitsukonid, pudelikorgid, aga ka pakendid ja ühekordsed nõud. Kõik need asjad, mille asukoht on prügikastis, kuid ometi on nad jõudnud teeveerde, põõsa alla, ukse kõrvale.
Meie üleskutse kõigile on tulla 19. septembril välja ja märgata väikeprügi linnaruumis ja looduses. Väikeprügi on enamasti see, mida koristamise käigus kokku ei korjata – ometi on just väiksemõõtmeline prügi loomadele ja lindudele kõige ohtlikum!