Tallinna ja Helsingi linnapead kutsuvad osalema kampaanias „Save Our Sea“

Tallinna ja Helsingi linnapead ning Maailmakoristuspäev kutsuvad kõiki Läänemere-äärseid linnu liituma nende poolt algatatud rahvusvahelise kampaaniaga „Save Our Sea“, mis toimub 31. augustist 16. septembrini.

„Save Our Sea“ sümboliseerib kahe rannikulinna tihedat koostööd ning ühist muret meid ümbritseva keskkonna pärast. Oleme jõudnud punkti, kus teadlikkuse tõstmine Läänemere kui maailma ühe saastunuma mere seisundist on ülioluline. Aktsiooni eesmärk on kaasata kogukondi ning tõsta esile ka uusi tehnoloogiaid, mida Läänemere riikide ettevõtted ja teadlased on merereostuse vastu võitlemiseks välja töötanud. Merre satub endiselt liiga palju plast- ja pisiprügi ning ka muid jäätmeid. Inimeste kaasamine randade, rannikualade ja Läänemerre suubuvate jõgede kallastelt prügi koristamisse on oluline samm teadlikkuse tõstmisel ning Läänemere ökosüsteemi parandamisel.

Maailmakoristuspäev ootab sind ja sinu sõpru üheskoos koristama just veekoguäärseid paikasid ja rannukualasid ning meie kalli Läänemere randasid. Ükskõik millises paigas sa Eestimaal ka ei ela, sest kõik veed viivad tegelikult Läänemerre.

Kampaania algab 31. augustil Läänemere päeval, mille tähistamist alustati 2019. aastal Helsingis John Nurmineni Sihtasutuse algatusel eesmärgiga pöörata tähelepanu Läänemerele, selle mitmekesisusele, väärtusele ja seisundile. Kampaania lõpeb 16. septembril – Maailmakoristuspäeval.